brexit-kunststof-pallets

Kunststof pallets: een oplossing voor import- en exportproblemen na Brexit

23 juni 2016. Niet echt een datum die bij veel mensen een belletje zal doen rinkelen. Toch kan deze dag waarop besloten werd tot de Brexit enorme gevolgen hebben voor zowel uw import uit als export naar Groot-Brittannië! Eén belangrijke reden is het ontbreken van voldoende geschikte houten pallets bij Britse fabrikanten die exporteren naar de Europese Unie. Hoe dat precies zit en hoe de kunststof pallets van Q-Pall de oplossing kunnen zijn, leest u hieronder.

Onvoldoende geschikte pallets bij Brexit bij Britse exporteurs

Het lijkt een klein en onbelangrijk punt in het enorme Brexit-geweld waar we nu al maanden iedere dag mee geconfronteerd worden. Aan de beschikbaarheid van voldoende geschikte houten pallets voor de export naar de Europese Unie was echter nog niet gedacht. En dat kan leiden tot enorme consequenties. Wat is nu het probleem?

Aan houten pallets die van buiten de Europese Unie komen, worden andere eisen gesteld dan aan houten pallets die binnen de landen van de Unie zelf vervoerd worden. En dat wordt relevant zodra Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat. Deze strengere eisen hebben bijvoorbeeld met de gezondheid van consumenten te maken. Pallets van buiten de EU moeten een behandeling ondergaan hebben om de gezondheid te waarborgen. Ook moet ieder pallet een markering hebben waaruit blijkt dat deze aan de eisen voldoet. Nu pas(!) blijkt dat Britse exporteurs niet voldoende van dergelijke pallets hebben waardoor een groot deel van de export in gevaar komt. En de Britse export is voor een groot deel de import van landen in de Europese Unie. Het kan u dus ook zomaar raken.

Hoe groot is het probleem?

Om een idee te geven over de omvang van het probleem: jaarlijks worden tientallen miljoenen pallets vanuit Groot-Brittannië vervoerd naar de Europese Unie. En het grootste deel van deze pallets voldoet niet aan de Europese voorschriften voor pallets van buiten de EU. Op deze pallets worden vele producten vervoerd. Denk aan voedingsmiddelen, elektronische apparatuur maar ook zaken als medicijnen. Natuurlijk zijn er wel geschikte pallets in Groot-Brittannië, maar dat zijn er bij lange na niet genoeg voor alle Britse exporteurs. Gevreesd wordt dan ook dat vele Britse exporteurs niet genoeg geschikte pallets zullen hebben en failliet zal gaan. Het is dus een groot probleem.

 

De oplossing: kunststof pallets van Q-Pall

Q-Pall produceert in diverse Europese fabrieken al jarenlang kunststof pallets die wel voldoen aan de strenge Europese wetgeving. Wij produceren niet alleen kunststof pallets, maar verzorgen ook de distributie en verkoop ervan. Ons assortiment kunststof pallets bestaat op dit moment uit meer dan 150 producten. Daardoor hebben wij voor vrijwel iedere toepassing de juiste pallets. En anders zijn wij in staat om die voor u te maken. Vanuit ons streven naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) nemen wij ook onze verantwoordelijkheid voor het recyclen van door ons geproduceerde kunststof pallets. En door de duurzaamheid van onze pallets blijken deze in de praktijk ook nog eens kosten te besparen.

Voordelen van onze kunststof pallets op een rijtje:

  • Groot assortiment kunststof pallets
  • Kostenbesparend ten opzichte van en duurzamer dan houten pallets
  • Voldoen wel aan strenge Europese wetgeving
  • Q-Pall verzorgt hele keten van ontwerp, productie tot distributie

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden op het gebied van kunststof pallets? Of heeft u andere vragen met betrekking tot ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten