h1-pallet-voedselindustrie

H1 pallets, wat zijn dat voor pallets?

Pallets zijn geschikt voor het transport en de opslag van allerlei producten. Maar sommige producten hebben specifieke kenmerken waar bij vervoer en opslag rekening mee gehouden moet worden. Bijvoorbeeld bij gekoelde producten of producten die bederf onderhevig zijn als de hygiëne niet voldoet aan de juiste standaard. Het is dan vanzelfsprekend dat de verpakking bescherming moet bieden. Maar ook de manier van vervoeren en bewaren van deze producten is van groot belang. De H1 pallet is voor dit soort producten de aangewezen pallet. Maar wat zijn dit voor pallets? 

Voedselverwerkende industrie

Bedrijven die met voedsel omgaan moeten dit op een veilige en hygiënische manier doen. Het is hun verantwoordelijkheid om te voorkomen dat consumenten ziek worden. Met een voedselveiligheidsplan brengt een bedrijf in kaart wat er mis kan gaan en hoe het fouten kan voorkomen. In dit plan wordt ook gekeken naar de hygiëne tijdens het vervoer van grondstoffen - en (half) fabricaten - naar de opslag in voldoende schone, donkere ruimtes. Bedrijven volgen daarbij de regels voor de productie van veilig voedsel van het HACCP-systeem (Hazard Analysis Critical Control Points). De H1 pallets voldoen aan deze vereisten.

Wat is een H1 pallet

De H1 pallet van Q-Pall - ook wel hygiëne pallet genoemd - is gemaakt van kunststof. Dit materiaal is veel hygiënischer dan hout. Hout is namelijk poreus, waardoor houten pallets een fijn nestje vormen voor ongedierte en insecten. Ook geven houten pallets splinters af en dat is nu juist wat voorkomen moet worden. Kunststof is niet poreus en kan niet splinteren. Bovendien zijn hygiëne pallets volledig glad uitgevoerd, waardoor de kans op ongewenste gasten enorm wordt verkleind. De afwerking van pallets zijn speciaal gericht op het voorkomen van ruimtes en naden waarin vuil zich kan ophopen.

Wanneer een H1 pallet?

De H1 pallet wordt gebruikt in de levensmiddelenindustrie. Het gaat om bedrijven die bezig zijn het bereiden, behandelen, verwerken, verpakken, vervoeren en distribueren van voedingsmiddelen of levensmiddelen. Al deze bedrijven moeten zich houden aan de HACCP regels. ‘Levensmiddelen’ is een algemene term en wordt gebruikt voor alle eetwaren en drinkwaren die door mensen worden genuttigd. Een voorbeeld hiervan is de vleesverwerkende industrie. Ook de leveranciers van grondstoffen en hulpstoffen aan de voedingsmiddelenindustrie vallen onder de HACCP regels, net zoals de bedrijven die zich bezighouden met diervoeders. Q-Pall heeft diverse hygiëne pallets in het assortiment. Zo kunt u onder meer kiezen uit diverse formaten en verschillende belastbaarheid. Wilt u meer weten over H1 pallets of heeft u andere vragen met betrekking tot ons assortiment? Bekijk hier onze kunststof pallets of neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 

We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten