Kunststof pallets

 

Kunststof pallets zijn er in veel afmetingen en uitvoeringen. De keuze voor kunststof pallets is inmiddels een logische, die voortvloeit uit uw wens voor duurzaamheid, kostenefficiëntie en milieutechnische overwegingen. De keuze voor Q-Pall als uw partner daarin is ook een logische die samenhangt met uw behoefte aan een innovatieve fabrikant met een eigen gedachtegoed. U kunt met al uw vragen bij ons terecht of de pallets direct bij ons, of bij één van onze dealers kopen. Door de grote voorraad beloven wij u een snelle levering of het nu gaat om eenmalige pallets of meermalige pallets, Q-Pall is als marktleider uw partner!

Inhoudsopgave

Wat zijn de voordelen van kunststof pallets?

Kunststof pallets zijn kostenbesparend

Wellicht kost het u meer geld om hetzelfde aantal kunststof pallets, als houten pallets aan te schaffen. Maar de keuze voor kunststof pallets ten opzichte van houten pallets, zult u uiteindelijk kosten besparen. Dit omdat kunststof duurzamer is en dus langer mee gaat. En geld besparen wil ieder bedrijf toch?

Kunststof pallets zorgen voor minder CO2 uitstoot

Doordat kunststof pallets lichter zijn dan houten pallets, kunt u ‘netto’ meer laden en dus meer goederen vervoeren voor dezelfde kosten. Het zal uiteindelijk inhouden dat er door het transport van de goederen, minder CO2-uitstoot plaats zal vinden. Dit omdat er per vracht meer goederen mee kunnen. Dit houdt dus in dat u minder brandstofkosten heeft voor uw goederenvervoer. Hiermee bespaart uw bedrijf niet alleen geld, u draagt ook een steentje bij aan een groenere wereld.

Kiezen voor kunststof pallets is een duurzame keuze

De productie van de plastic pallets is zeer duurzaam, aangezien ze worden geproduceerd en hierna weer volledig worden gerecycled. Ook hebben de kunststof pallets door hun stevigheid, een extra lange levensduur. Normaal komen pallets in aanraking met allerlei soorten (weers)omstandigheden. Houten pallets worden daarom vaak behandeld, zodat ze weerbestendig zijn. Bij kunststof pallets is dit niet nodig, omdat ze tegen een stootje kunnen. Daarnaast bestaat het risico bij houten pallets dat ze producten kunnen beschadigen door uitstekende splinters. Vanzelfsprekend is dit bij kunststof pallets niet aan de orde.

Met kunststof pallets voorkom je risico's

Houten pallets moeten behandeld en om de tijd gerepareerd worden zodat ze kwalitatief goed blijven. Doordat pallets de hele wereld rondreizen, is de kans groot dat er ongedierte en bacteriën in de houten pallets terechtkomen. Veel landen hebben hiervoor strenge regels opgesteld, zodat ziekte- en bacterieverspreiding via deze houten pallets voorkomen kan worden. Met de aanschaf van kunststof pallets is hier allemaal geen sprake van en heeft u altijd 100% zekerheid.

Hoe worden kunststof pallets geproduceerd?

De productie van Q-PALL omvat zowel kunststof pallets voor meermalig gebruik, ook vaak poolpallets genaamd,  als kunststof pallets voor eenmalig gebruik. Hierdoor heeft u tegenwoordig keuze uit een groot aantal types en uitvoeringen. Om het logistieke proces vlekkeloos te laten verlopen én uit economisch oogpunt is het wel nodig om voor elke specifieke toepassing de juiste plastic pallet te kiezen.

De sleutel tot ons – en uw – succes is innovatie en technologische vooruitgang. Q-PALL heeft een doortastend team van deskundigen in huis die research doen naar nieuwe producten om bestaande en nieuwe markten mee te bedienen. Onze missie is daarbij dat we altijd in beweging blijven want beweging is vooruitgang. Met interdisciplinaire visies worden onze ideeën concreet gemaakt in vernieuwende producten. Duurzaamheid is daarbij een van de aspecten die we niet uit het oog verliezen.

Welke kunststof pallets zitten er in ons assortiment?

Het assortiment kunststof pallets, typen en uitvoeringen is dermate omvangrijk, dat voor elke toepassing het juiste pallet leverbaar is. Bij het maken van de juiste keuze kunt u vanzelfsprekend een beroep doen op de uitgebreide kennis en ervaring van de specialisten van Q-PALL. Door een zeer grote voorraad zijn bovendien de levertijden vrijwel altijd bijzonder kort.

Het assortiment omvat meer dan 150 producten, die in diverse maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Een jarenlange ervaring, grote voorraad en klantgerichte organisatie staan garant voor uitstekende kunststof pallets met korte levertijden en een meer dan goede service. Speciale producten In aanvulling op ons omvangrijke standaard programma kunststof pallets, bieden wij ook klantspecificatie gemaakte kunststof pallets. Om onze klanten in leidende positie te houden ontwikkelen wij vaak in samenspraak innovatieve concepten en producten. 
 

Hoe duurzaam zijn kunststof pallets?

Bij de keuze van pallets kijkt u eerst naar waar de pallet voor nodig zijn en welke functie hiervoor nodig is. Ook heeft u de keuze tussen een houten pallet of kunststof pallet. Deze keuze hangt steeds vaker samen met milieubewust ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is steeds vaker een belangrijk thema voor bedrijven. Hoe past het gebruik van plastic pallets daarin?

Carbon footprint

Het milieu is een belangrijk thema. We zijn ons steeds meer bewust van onze invloed op het milieu en de klimaatveranderingen die daaruit voortvloeien. Een belangrijke rol daarbij speelt de uitstoot van CO2, van koolstof. Van alle broeikasgassen die de mens uitstoot, is CO2 het belangrijkst. De CO2-voetafdruk of Carbon footprint is een maat voor de uitstoot van CO2 door het gebruik van fossiele brandstoffen in het verkeer, luchtvaart, transport, productie van elektriciteit, verwarming enzovoorts.

Al geruime tijd speelt het onderwerp broeikasgassen bij veel bedrijven. De uitstoot van broeikasgassen is van invloed op het klimaat van de aarde, zowel op het land, in de zee als in de lucht. Om een goed beeld van de milieu-impact van kunststof pallets te krijgen, is besloten om de carbonfootprint van deze producten te berekenen. Bij het bepalen van de carbonfootprint worden de kooldioxide-equivalenten die nodig zijn voor het vervaardigen van een pallet, uitgedrukt in kilogram (kg CO2 eq.), berekend. De meeste CO2-uitstoot komt voort uit de winning van grondstoffen, transport en de productie van producten. 

Maximaal hergebruiken is meest duurzaam

Als MVO een belangrijk onderdeel is in uw bedrijfsvoering, kunt u kiezen voor gebruikte kunststof pallets. Door pallets her te gebruiken worden er zo min mogelijk grondstoffen verspild; een belangrijke overweging bij duurzaam ondernemen. Dan is de keuze voor de gebruikte kunststof pallet een logische keuze. Wanneer u plastic pallets namelijk hergebruikt, wordt het milieu minder belast. Dit is wellicht iets om over na te denken bij de keuze voor gebruikte pallets. Gebruikte pallets zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en varianten. Al de kunststof pallet echter toch aan het einde van zijn levensduur is kan deze volledig worden gerecycled en kan de oude pallet weer dienen als grondstof voor nieuwe te produceren kunststof pallets.

Duurzame productie van kunststof pallets

Q-PALL is een innovatief, vooruitstrevend bedrijf dat zich sinds 2005 richt op de ontwikkelingen en productie van kwalitatief hoogwaardige kunststof pallets. Als bedrijf streven wij naar flexibiliteit, een globaal netwerk aan dealers en duurzame productiemethoden. Wij hebben oog voor het milieu – dat van ons en dat van u. Innovatie is een kernwaarde binnen ons bedrijf. Wij investeren in de nieuwste ontwikkelingen en vooruitstrevende werkwijzen, om de wereld van morgen en de middelen van vandaag.

Waar kan ik kunststof pallets kopen?

Q-Pall beheerst de gehele keten – productie, distributie en verkoop van kunststof pallets – als geen ander en kan u hierdoor de technische en logistieke condities bieden die ook binnen uw onderneming bijdragen aan een optimale bedrijfsvoering. U kunt ze dus rechtstreeks kopen bij de fabrikant of via één van onze dealers.

We zeggen dan ook niet voor niets Q-Pall, pallets with a purpose!

Helaas
We hebben geen producten kunnen vinden.
Offerteaanvraag
Toegevoegd aan offerteaanvraag
We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten