Duurzame kunststof pallets

Kunststof pallets van Q-Pall hebben zich bewezen als een essentieel onderdeel in moderne opslag- en logistieke processen. Onze pallets, bekend om hun veelzijdigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, zijn de eerste keus voor bedrijven die streven naar operationele efficiëntie en duurzaamheid. Niet langer beperkt tot hout, zijn deze innovatieve pallets nu een voorkeursoplossing voor het ondersteunen van ladingen tijdens transport en opslag.

Helaas
We hebben geen producten kunnen vinden.

Waarom kunststof pallets? De voordelen van pallets uit kunststof

Q-Pall's kunststof pallets onderscheiden zich door hun hoogwaardige kwaliteit, hoog draagvermogen en robuuste constructie. Dankzij geavanceerde productietechnologieën dragen ze zware lasten, waarbij ze zowel betrouwbare opslag als veilig transport garanderen, binnen en buiten uw magazijn. 

 1. Lichtgewicht en veelzijdig voor opslag en veiligheid
  Naast hun hoge draagcapaciteit, zijn kunststof pallets ook opmerkelijk licht van gewicht, wat ze ook ideaal maakt voor gebruik in hoogbouwmagazijnen. Standaardafmetingen maken ze compatibel met gangbare systemen, terwijl opties zoals opzetranden of antislip op het bovendek extra veiligheid en zekerheid bieden voor uw goederen. 

 2. Uitzonderlijk duurzaam en milieuvriendelijk
  In tegenstelling tot traditionele houten pallets, blinken kunststof pallets uit in hun constante gewicht doordat ze geen vocht opnemen en schimmel en insectenaantasting. Deze eigenschappen verlengen niet alleen de levensduur, maar zorgen ook voor substantiële kostenbesparingen. Hierdoor zijn ze ook perfect toe te passen binnen geautomatiseerde processen zoals in de bevarage industrie. Q-Pall's toewijding aan het milieu is ook duidelijk: de pallets worden vervaardigd uit 100% gerecycled kunststof en zijn aan het einde van hun levensduur volledig recyclebaar, wat bijdraagt aan de reductie van de ecologische voetafdruk.

 3. Klantspecifieke pallets van kunststof voor specifieke behoeften
  Q-Pall staat klaar om te voldoen aan diverse bedrijfsbehoeften met op maat gemaakte kunststof pallets. Of het nu gaat om specifieke afmetingen, draagvermogen, of unieke functies zoals RFID, track en trace opties of antislip op het bovendek, Q-Pall levert pallets die perfect zijn afgestemd op uw specifieke toepassingen.

 4. Breed scala aan standaard maten en uitvoeringen
  Met een uitgebreid assortiment van meer dan 150 verschillende kunststof pallets is Q-Pall de fabrikant met de diverste pallets in zijn assortiment. Deze variëren van pallets voor lichte goederen tot zware industriële producten, waardoor Q-Pall altijd de juiste pallet heeft voor elke situatie. Welke pallets u exact moet hebben, kunt u middels onze filters bepalen.
  Q-Pall biedt een breed scala aan kunststof pallets, inclusief eenmalige pallets, herbruikbare pallets, cp pallets voor de chemische industrie, export pallets, display pallets en hygiënische pallets en h1 pallets voor de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Deze diversiteit verzekert dat u de juiste pallet vindt voor uw specifieke behoeften, of het nu gaat om eenvoudige productpresentatie of om te voldoen aan hoge hygiëne- en veiligheidsnormen. De keuze voor Q-Pall pallets weerspiegelt een toewijding aan duurzaamheid en kostenefficiëntie. Klanten kunnen direct bij Q-Pall of via een netwerk van dealers kopen, met de belofte van snelle levering dankzij een groot magazijn en meerdere productielocaties. 

Industriepallets - 1200 x 1000 mm pallets

Kunststof pallets van Q-Pall, met name het standaardformaat 1200 x 1000 mm, bieden een kostenefficiënte oplossing op lange termijn. Hoewel de initiële investering hoger kan zijn dan bij houten pallets, bieden kunststof pallets een langere levensduur en behouden ze hun waarde, wat resulteert in aanzienlijke besparingen. Bovendien elimineren deze pallets de noodzaak voor behandeling tegen ongedierte en bacteriën, een veelvoorkomend probleem bij houten pallets.

De productie van kunststof pallets en de impact op de CO2-voetafdruk

Milieubewustzijn zit in de kern van het productieproces van Q-Pall. Milieubescherming is een cruciaal thema in de hedendaagse wereld, waarbij de impact van CO2-uitstoot op klimaatverandering een groeiende zorg is. Verhoogde uitstoot van CO2 draagt immers bij aan klimaatverandering. De CO2-voetafdruk, ook vaak Carbon Footprint genoemd, is een indicator voor de hoeveelheid uitgestoten CO2-equivalenten door activiteiten zoals transport, elektriciteitsproductie en verwarming.

De berekening van de CO2-voetafdruk in de productie van goederen, zoals pallets, is een belangrijk onderdeel geworden van milieuverantwoordelijke bedrijfsvoering. In dit proces worden de CO2-equivalenten gemeten die nodig zijn voor de productie van een pallet, waarbij de grootste bijdrage vaak komt van de grondstofwinning, het transport, en de productieprocessen. 

Bij Q-Pall ligt de focus op het minimaliseren van de CO2-voetafdruk van hun kunststof pallets door een holistische blik. De sleutel tot de oplossing is namelijk tweeledig. Het gebruik van 100% gerecycled kunststof, waardoor de noodzaak voor nieuwe grondstoffen wordt geëlimineerd. Daarnaast beschouwt Q-Pall de transport en distributie van gebruikte grondstoffen en eindproducten als een cruciale factor in de CO2-strategie. Het traditionele model van centrale productie en uitgebreide distributie wordt door Q-Pall gezien als achterhaald en inefficiënt.

Onze lokale productiestrategie van kunststof pallets
Q-Pall heeft zich gecommitteerd aan een lokale productiestrategie. Door grondstoffen lokaal in te kopen en matrijzen naar verschillende productielocaties binnen Europa te verplaatsen, vermindert Q-Pall aanzienlijk de transport gerelateerde CO2-uitstoot. Deze strategie is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend, aangezien het transportkosten sterk vermindert, de prijs van de pallets zo laag houdt en de ecologische voetafdruk van het bedrijf verkleint. 

Onze benadering van de productie van kunststof pallets toont onze toewijding aan zowel milieuverantwoordelijkheid als economische efficiëntie. Door te focussen op gerecyclede materialen en lokale productie, dragen wij bij aan een duurzamere toekomst, terwijl we tegelijkertijd onze CO2-voetafdruk verlagen en voordelen bieden aan onze klanten.

Soorten kunststof pallets

Als grootste gespecialiseerde fabrikant bieden wij een uitgebreid assortiment van kunststof pallets, geschikt voor diverse toepassingen. Dit assortiment omvat herbruikbare pallets, pool pallets, eenmalige export pallets, chemie pallets en gespecialiseerde display pallets. Elk type is ontworpen om aan specifieke eisen te voldoen, van lichtgewicht goederen tot zware industriële ladingen. Klanten kunnen kiezen uit verschillende maten, gewichten en kleuren, met opties zoals open of gesloten bovendekken, nestbaarheid en specifieke markeringen. 

Ons assortiment plastic pallets in het kort

Q-Pall biedt een veelzijdige reeks kunststof pallets aan, ontworpen om te voldoen aan een breed scala aan industriële behoeften. Elk model is zorgvuldig ontworpen om optimale prestaties te garanderen in verschillende toepassingen. 

 • Voor bedrijven die op zoek zijn naar duurzame, langdurige oplossingen, biedt Q-Pall herbruikbare pallets die ook vaak worden gebruikt als pool pallets. Daarnaast zijn er ook eenmalige pallets die vaak worden ingezet als exportpallets voor bedrijven die pallets voor eenmalig gebruik nodig hebben.
 • Speciaal ontworpen voor de chemische industrie hebben we een uitgebreid programma cp pallets die voldoen deze pallets aan strikte veiligheids- en kwaliteitseisen. Voorbeelden zijn de cp1 pallets, de cp3 pallets en cp9 pallets.
 • Perfect voor de presentatie van producten zijn er onze display pallets. Deze pallets zijn verkrijgbaar in kleinere afmetingen voor eenvoudige en effectieve display opstellingen.


Onze standaard en specifieke afmetingen kunststof pallets in het kort

Het assortiment van Q-Pall omvat kunststof pallets in diverse standaardafmetingen, geschikt voor een breed scala aan toepassingen:

 1. Het Europallet formaat (80x120 cm | 80 x 1200 mm )
  De meest gangbare maat ook in kunststof pallets, ideaal voor een breed scala aan logistieke toepassingen.
 2. Het blokpallet formaat (100x120 cm | 1000 x 1200 mm)
  Deze grotere pallets zijn ideaal voor zwaardere en grotere ladingen.
 3. Andere afmetingen kunststof pallets
  Voor specifieke behoeften biedt Q-Pall pallets in afwijkende maten, zoals 1140x1140 mm voor zeecontainertransport en 1200x1200 mm voor vatenopslag. Voor de conserve industrie zijn er pallets van 1100x1300 mm, en een display pallet beschikbaar in de maten 400x600 mm of als halve europallets van 600x800 mm.

Aanvullende opties en maatwerk kunststof pallets

Naast de vele standaardformaten kunnen klanten bij ons kiezen voor maatwerk pallets of pallets met specifieke kenmerken: 

 • Open of gesloten bovendek: Afhankelijk van de behoefte aan ventilatie of een solide oppervlak.
 • Nestbare pallets: Voor ruimtebesparing tijdens opslag en transport.
 • Pallets met onderlatten: Voor extra steun en stabiliteit.
 • Aangepaste markeringen en kleuren: Om aan de huisstijl of specifieke identificatiebehoeften te voldoen.
 • Anti-slip materiaal en ESD-opties: Voor verhoogde veiligheid en specifieke industriële toepassingen. 


Ook voor uw gebruikte kunststof pallets 

Naast de pallets beschikken we ook nog over andere logistieke kunststofproducten, zoals palletranden en freezer spacers, ook bekend als vriesmatten. Ook voor gebruikte kunststof pallets bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben hier als eerst fabrikant in Europa een aparte website voorwaar al de gebruikte pallets op een rij staan en die regelmatig wordt geupdate met onze nieuwe voorraad. Zo heeft u slecht één leverancier waar u al uw pallets online kan bekijken.

Offerteaanvraag
Toegevoegd aan offerteaanvraag
We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten