Nieuws

Maak kennis met de nieuwe medium 1200 x 800 mm kunststof palletde inmiddels derde generatie gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Dit milieuvriendelijke product is nu verkrijgbaar in zowel open als gesloten topdek  en is ontworpen voor een ​​stellingbelasting tot 750 kg

Voor de productie van onze kunststof pallets gebruiken wij gerecycleerd PE-HD #2. Daarnaast zijn onze Q- Pall kunststof pallets er ook mee gemarkeerd. Maar waar staat dat eigenlijk voor?

Vergelijk kunststof pallets met de houten variant en kunststof wint op veel fronten. Kunststof is hygiënischer omdat het makkelijker schoon te maken is en veiliger omdat het niet splintert. Bovendien zijn kunststof pallets gemiddeld zo’n drie keer lichter in gewicht waardoor zendingen goedkoper zijn. Waarom er dan nog altijd veel houten pallets worden gebruikt?

Bedrijven die met voedsel omgaan, moeten dat op een veilige en hygiënische manier doen. Zij moeten zich houden aan de HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) regels, met andere woorden de voedsel hygiëne regels. Het is hun verantwoordelijkheid om te voorkomen dat consumenten ziek worden van voedingsmiddelen.

Bij duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt rekening gehouden met menselijke, natuurlijke en economische aspecten. Dit wordt ook wel People, Planet en Profit genoemd. Onze productieprocessen en het materiaal dat wij gebruiken passen binnen duurzaam ondernemen. Hoe bewaken wij de duurzaamheid van onze kunststof pallets?

 

Bij de keuze voor kunststof pallets is het mogelijk om bijvoorbeeld een speciale hygiënische pallet te kiezen. Een ander punt waar u rekening mee dient te houden is de belasting. En natuurlijk moet u de juiste afmeting van de pallet kiezen. Maar waar moet u op letten bij het bepalen van de juiste afmeting?

Q-Pall introduceert een nieuwe lijn heavy-duty pallets en voegt deze toe aan haar reeds uitgebreide assortiment kunststof pallets. De nieuwe QP-lijn van heavy-duty pallets heeft alle voordelen van de traditionele heavy-duty kunststof pallets, aangevuld met de nieuwste inzichten in technologie, materialen en geproduceerd met de modernste technologie. 

Met onze nieuwe website www.qusedpallets.com gaat Q-PALL een stap verder in de wens voor duurzaamheid en kostenefficiëntie. Met het nieuwe label Q-USED maken we het mogelijk om gebruikte pallets van Q-PALL te bestellen en weer te hergebruiken. Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Voor de Noord Amerikaanse markt heeft Q-Pall de QP4048M in het programma, een serie pallets die uitblinken in een optimale balans tussen prijs en prestaties. De vraag naar plastic pallets in de VS wordt gedreven door de interesse van de consument voor het gebruik van plastic pallets vanwege hun prestatie kwaliteiten.

 

Onze pallets maken veel mee op dagelijkse basis. Ze reizen de hele wereld over. Ze zien de mooiste producten de revue passeren. Maar de belangrijkste en meest bijzondere taak tot nu toe was toch wel bijdragen aan de levering van COVID-vaccins.

Dit jaar is het tien jaar geleden dat Goplasticpallets.com – The Responsible Plastic Pallet Company een exclusiviteitsovereenkomst sloot met Q-Pall BV – de producent van plastic pallets, om de enige Britse distributeur te worden van zijn volledige assortiment plastic pallets.

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Q-Pall is afgerond. De nieuwe locatie in Veghel bevindt zich langs de A50. In het nieuwe pand zit naast het nieuwe Europese hoofdkantoor ook een nieuwe bedrijfshal.

Eén belangrijke reden is het ontbreken van voldoende geschikte houten pallets bij Britse fabrikanten die exporteren naar de Europese Unie. Hoe dat precies zit en hoe de kunststof pallets van Q-Pall de oplossing kunnen zijn, leest u hieronder.

Kunststof pallets worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Hierdoor zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende varianten; allemaal ontwikkeld om zo goed mogelijk te functioneren voor het doel waarvoor de pallet gebruikt moet worden. Gaat u pallets aanschaffen? 

Eén van de redenen waarom Q-Pall juist plastic pallets produceert, heeft te maken met het duurzame aspect. Niet alleen hebben kunststof pallets een lange levensduur, de pallets kunnen tevens gerecycled worden. Dit heeft een positief effect op het milieu, waardoor u bij de afname automatisch zeer milieubewust bent

Overzicht van de 9 meest gemaakte fouten die vaak leiden tot schade aan de kunststof pallets of aan de lading. Download het leaflet en maak het uw medewerkers duidelijk wat de risico's zijn

Kunststof pallets worden steeds vaker gebruikt in allerhande branches. En dit is niet voor niets; de voordelen van plastic pallets zijn groot. Maar niet iedere pallet is geschikt voor ieder(e) gebruik en belasting. Er zijn verschillende soorten pallets voor diverse toepassingen. Welke kunststof pallet het best is voor uw branche lichten we hieronder graag toe

Het reinigen van kunststof pallets kan een lastige klus zijn. Sommige pallets hebben hoeken en naden welke moeilijk bereikbaar zijn en dus moeilijker te reinigen. Het grote voordeel van het gebruik van kunststof pallets is dat deze tegen een stootje kunnen. En dus ook tegen een flinke schoonmaakbeurt met de juiste waterstraal en schoonmaakmiddelen.

De maatschappij gaat steeds bewuster om met de omgeving. Ook bedrijven en organisaties zijn hiermee bezig. Kunststof pallets passen daar goed bij. Maar wat is de regelgeving rondom kunststof pallets?

Kasten, stellingen, koelkamers, koelkisten en koelkasten spelen hierbij een belangrijke rol. Maar ook pallets behoren hierbij. Wel zijn de mogelijkheden hierin divers. Hieronder bespreken we de mogelijkheden.

Pallets leveren een belangrijke bijdrage aan het transport en de opslag van allerlei goederen en grondstoffen. Omdat de lading van een pallet nogal verschillend kan zijn, zijn er diverse soorten pallets. Zo zijn kunststof pallets voor het vervoer of de opslag van verse producten weer anders dan die voor vloeistoffen, poeders of gassen. Juist voor deze laatste soorten lading zijn de speciale ESD pallets. 

Het is dan vanzelfsprekend dat de verpakking bescherming moet bieden. Maar ook de manier van vervoeren en bewaren van deze producten is van groot belang. De H1 pallet is voor dit soort producten de aangewezen pallet. Maar wat zijn dit voor pallets?

De gladde lading kan namelijk gaan schuiven op de pallets. Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van anti-slip pallets. Hoe zit dit precies en is het verplicht?

 

Wat is statische lading en hoe ontstaat dit? Voorwerpen die van kunststof zijn vervaardigd en die contact maken, kunnen licht statisch opgeladen worden.

Bij de keuze van pallets kijkt u eerst naar waar de pallet voor nodig zijn en welke functie hiervoor nodig is. Ook heeft u de keuze tussen een houten pallet of kunststof pallet. 

De prijs van gebruikte pallets is vaak erg aantrekkelijk. Daarnaast zijn ze duurzamer dan houten pallets en milieuvriendelijker dan nieuwe kunststof pallets.

Ontdek hier de 3 belangrijkste redenen om voortaan voor kunststof pallets te kiezen! Kunststof pallets zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, soorten en maten en hebben enkele voordelen ten opzichte van gewone houten pallets. 

Hoe zit het met de opslag bij uw bedrijf? Heeft u een loods gecombineerd met kantoren, gebruikt u het buitenterrein als opslag of besteedt u de op- en overslag uit? Hoe het ook zit, onvermijdelijk zal het onderwerp ‘pallets’ een keer voorbijkomen.

Vorige week waren onze heavy-duty plastic pallets te zien op Goodwood Festival of Speed.
Niet door de haarspeldbochten racen, maar in plaats daarvan tot het uiterste worden gedreven door te worden gebruikt om alle elektrische voertuigen te laten zien, wat hun extreme duurzaamheid aantoont!

Q-Pall, de producent van duurzame kunststof pallets, voegt een compleet nieuwe lijn heavy duty pallets toe aan zijn productassortiment.  

Offerteaanvraag
Toegevoegd aan offerteaanvraag
We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten