reinigen-van-kunststof-pallets

Reinigen van kunststof pallets hoe doet u het goed

Het reinigen van kunststof pallets kan een lastige klus zijn. Sommige pallets hebben hoeken en naden welke moeilijk bereikbaar zijn en dus moeilijker te reinigen. Het grote voordeel van het gebruik van kunststof pallets is dat deze tegen een stootje kunnen. En dus ook tegen een flinke schoonmaakbeurt met de juiste waterstraal en schoonmaakmiddelen. Maar hoe reinigt u kunststof pallets optimaal?

Materiaal en vorm

Goed reinigen gaat veel beter dan er niet al te veel oneffenheden, kiertjes, randen en hoeken aan de pallet zitten. Een gladde pallet is dan ook een stuk eenvoudiger schoon te maken. Welke pallets u heeft, hangt af van waarvoor ze worden gebruikt. Onze plastic pallets zijn van goede kwaliteit en kunnen dan ook allemaal gereinigd worden. Bij de hygiënische pallets is extra aandacht besteed aan de afwerking, waardoor er geen ruimtes en naden zijn waarin vuil zich kan ophopen. Bovendien is kunststof niet poreus. Schoonmaakmiddelen en water dringen niet door in de pallet. Dit voorkomt dat bacteriën vrij spel hebben. Houd bij de reiniging wel altijd rekening met de HACCP-eisen binnen uw branche. Zo voorkomt u het overtreden van de regels. 

Zelf schoonmaken van kunststof pallets

De vorm en het materiaal bepalen of het zelf reinigen van de pallet wel/niet eenvoudig gaat. Vallen deze in uw voordeel en heeft u een kleine hoeveelheid pallets? Dan is het zelf reinigen absoluut een goede keuze. Met water en reinigingsmiddelen zijn de pallets dan eenvoudige schoon te maken. Wel dient u hierbij rekening te houden met de locatie van schoonmaak. U werkt tenslotte met schoonmaakmiddelen en water waardoor een natte omgeving niet voorkomen kan worden. Ook dient het gebruikte water worden afgevoerd. Mocht u de kunststof pallets zelf gaan reinigen, gebruik dan altijd schoonmaakmiddelen die niet schadelijk zijn voor de natuur. 

Laten reinigen van kunststof pallets

Uiteraard kunt u de kunststof pallets ook laten reinigen. Dit kunt u uitbesteden aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in het reinigen van pallets en kratten. Zij reinigen en drogen uw pallets met energiezuinige machines met een hoge capaciteit. Uiteraard zijn deze bedrijven verplicht te reinigen met milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Desondanks heeft dit een hygiënisch en schoon resultaat tot gevolg. Hoe u uw pallets wilt reinigen is uiteraard uw keuze. Onze pallets zijn geschikt om meerdere malen te gebruiken en te reinigen. Wilt u graag meer weten over hierover? Neem dan vrijblijvend  contact  met ons op voor meer informatie.

We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten