keuze-plastic-pallets

Het kiezen van de juiste palletafmeting, hierop dient u te letten

Op het moment dat u pallets nodig heeft, is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Deze keuze hangt van een aantal aspecten af. Uiteraard speelt in dit keuzeproces mee waar u de pallets voor gaat gebruiken. Bij de keuze voor kunststof pallets is het mogelijk om bijvoorbeeld een speciale hygiënische pallet te kiezen. Een ander punt waar u rekening mee dient te houden is de belasting. En natuurlijk moet u de juiste afmeting van de pallet kiezen. Maar waar moet u op letten bij het bepalen van de juiste afmeting?

Wat is de lading van de pallet?

Allereerst is het zaak om te bepalen waar de pallets voor gebruikt gaan worden. Wat is de lading die de pallets gaan dragen? Zijn dit containers, bigbags, vaten met vloeistof of bestaat de lading uit gekoelde producten en is hygiëne een vereiste? Dit bepaalt voor een belangrijk deel het type pallet dat nodig is. Aan de hand van de lading bepaalt u de juiste afmeting. Hoe is de lading verpakt en wat is de omvang hiervan? Ieder type pallet is leverbaar in meerdere afmetingen en dus vrijwel altijd leverbaar in een passend formaat.

Worden de pallets gebruikt in een geautomatiseerde opslag? 

Op het moment dat de plastic pallets worden gebruikt in een omgeving waar automatisering zorgt voor de processen van opslag en transport, is het zaak dat de maten van de pallets daarbij passen. In een geautomatiseerd magazijn voorkomt dit maat- en vormvastheid storingen in het proces. Let er dus op dat u de keuze maakt voor de meest voorkomende gewenste maat zodat alles wat in deze omgeving wordt opgeslagen, past op de pallets. Dit scheelt u een hoop werk.

Hoe worden de pallets opgeslagen?

De plastic pallets worden gebruikt bij transport maar veel van de afnemers gebruiken deze ook voor de opslag van goederen en producten. Essentieel is dan hoe deze worden opgeslagen. Is dit op de vloer, in een bepaald type palletstelling of in de buitenlucht? Het is van belang om hier naar te kijken. Moet er bijvoorbeeld gestapeld worden en welke formaten passen daarbij? Ons personeel en de dealers van Q-Pall kunnen u uiteraard voorzien – dankzij hun jarenlange ervaring en grondige kennis over de markt en ontwikkelingen – van het juiste productadvies.

Op maat gemaakt 

Het assortiment plastic pallets is ruim, voor elke toepassing is een pallet. Het assortiment omvat meer dan 100 producten, die in diverse maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Indien de kunststof pallet die u graag wenst niet leverbaar is, is het ook mogelijk om deze op maat te maken. Q-Pall maakt in aanvulling op het standaard programma kunststof pallets, op klantspecifieke kunststof pallets.

Kunststof pallets zijn er dus voor alle typen lading in diverse maten. Wilt u weten welke pallets of andere producten voor u geschikt zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!

 

We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten