recycling-van-kunststof-pallets

Het recyclen van kunststof pallets, hoe gaat dit in zijn werk

Eén van de redenen waarom Q-Pall juist plastic pallets produceert, heeft te maken met het duurzame aspect. Niet alleen hebben kunststof pallets een lange levensduur, de pallets kunnen ook gerecycled worden. Dit heeft een positief effect op het milieu, waardoor u bij de afname automatisch zeer milieubewust bent! Maar hoe gaat dit recyclen in zijn werk en wat komt hierbij kijken? Wij leggen het u graag uit.

Productie gerecyclede pallets van Q-Pall

Zoals vermeld in de inleiding, kunnen wij onze pallets volledig maken van gerecyclede kunststof. Hierdoor zijn de pallets een goede en groene keuze. Door het stevige materiaal hebben de pallets een enorm lange levensduur en kunnen ze goed tegen vallen en stoten. Onder andere dankzij het harde materiaal zijn de pallets weerbestendig en is er geen risico op beschadigde goederen door houtsplinters. Daarnaast zorgen wij tijdens de productie voor een zeer laag energieverbruik en CO2-uitstoot per gebruiksuur. Naast gerecyclede pallets is het bovendien mogelijk om gebruikte kunststof pallets af te nemen. Het voordeel hiervan is dat deze worden aangeboden tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Dat is niet het enige voordeel, ze zijn namelijk ook een stuk duurzamer dan houten pallets en milieuvriendelijker dan nieuwe kunststof pallets. Naast goed voor de portemonnee zijn ze dus ook beter voor het milieu! 

Het recyclingproces van kunststof pallets

Plastic pallets worden vaak geproduceerd van volledig gerecyclede kunststof, zoals de stevige plastic dopjes van frisdrankflessen. Deze materialen worden vervolgens gecontroleerd op bijvoorbeeld grootte en samenstelling van materiaal. Zit er te veel folie en ander vuil in, dan wordt het materiaal niet gebruikt. De pallets worden vervolgens gemaakt met behulp van matrijzen die worden gevuld met het opgewarmde gerecyclede plastic. De kunststof pallets gaan vanaf het begin ongeveer 10 jaar mee, waarna ze hergebruikt kunnen worden. Zo kunnen er weer nieuwe kunststof producten geproduceerd worden van het gerecycled materiaal. Een afgedankte plastic pallet kan volledig worden gerecycled om hier een nieuwe uit te vervaardigen. Het repareren van een plastic pallet is daarentegen redelijk prijzig en dient door speciaal gecertificeerde bedrijven uitgevoerd te worden. Daarom wordt er vaak voor gekozen om de kapotte pallets volledig te recyclen in plaats van ze te laten repareren. Bent u op zoek naar duurzame kunststof pallets voor een aantrekkelijke prijs? Bekijk dan ons assortiment van kunststof pallets voor de opties. Eventueel kunt u ook kiezen voor gebruikte kunststof pallets, deze zijn extra voordelig. Heeft of vragen of specifieke verzoeken? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met u mee!

 

We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten