waarom-voor-kunststof-pallets-kiezen

Waarom bedrijven voor kunststof pallets kiezen

Wie goederen transporteert of op moet slaan, maakt meestal gebruik van pallets. Deze eenvoudig ogende plateaus, zijn speciaal ontworpen voor het handig stapelen en transporteren van goederen. Naast houten pallets zijn er ook kunststof pallets op de markt. Deze pallets zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, soorten en maten en hebben enkele voordelen ten opzichte van gewone houten pallets. Ontdek hier de 3 belangrijkste redenen om voortaan voor kunststof pallets te kiezen! 

1.Kunststof pallets zijn gebruiksvriendelijk 

Ten opzichte van houten pallets, hebben kunststof pallets enkele voordelen. Zo zijn ze op bepaalde vlakken een stuk gebruiksvriendelijker. In tegenstelling tot houten pallets, kunnen kunststof exemplaren bijvoorbeeld niet rotten of splinteren. Ook zien ze er vaak strakker en mooier uit en hebben ze minder onderhoud nodig. De kunststof pallets zijn bovendien makkelijker schoon te houden en hoeven voor transport geen behandeling tegen ongedierte te ondergaan. De kunststof pallet is om die redenen een stuk hygiënischer en daarom uitermate geschikt voor transport voor de voedingsindustrie.

 

2. Een voordelige optie

Bedrijven kiezen niet alleen steeds vaker voor kunststof pallets vanwege de gebruiksvriendelijkheid, het is vaak ook een heel voordelige keuze. Allereerst kunt u niet alleen kiezen uit nieuwe, maar ook uit gebruikte pallets. Wanneer u kiest voor nieuwe pallets worden deze speciaal voor uw bedrijf geproduceerd en heeft u de keuze uit vele kleuren, afmetingen en vormen. Het is in veel gevallen echter heel voordelig om te kiezen voor al gebruikte en daarom goedkopere pallets. Kunststof pallets zijn namelijk gemaakt uit één stuk en beschadigen daardoor minder snel. Ze gaan superlang mee en ook gebruikte kunststof pallets zijn daarom vaak nog van een heel hoge kwaliteit.

 

3.Kunststof pallets zijn een duurzame keuze

Kunststof pallets zijn dus meestal een voordelig en gebruiksvriendelijk alternatief voor houten pallets. Veel mensen associëren kunststof echter per definitie met milieuvervuiling. Uit onderzoek blijkt echter dat deze pallets over het algemeen niet slechter, en vaak zelfs beter zijn voor het milieu, dan houten pallets. Veel van de nieuwe Q-Pall kunststof pallets worden namelijk gemaakt van gerecycled materiaal. Het produceren van deze pallets legt daardoor een minder groot beslag op het land. Bovendien wordt tenminste 80 procent van de pallets hergebruikt. Hierdoor is zelfs sprake van milieuwinst, wanneer gebruik wordt gemaakt van het kunststof alternatief!

Wilt u meer informatie over het gebruik van kunststof pallets? Wanneer u vrijblijvend contact met ons opneemt, krijg u meer informatie en een persoonlijk advies!

We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten