HD-PE-recycled-QPALL

Gerecycled PE-HD #2, wat is het precies?

In onze kunststof pallets maken we gebruik van gerecycled PE-HD #2 zoals ook in de afbeelding te zien is. Maar waar staat het eigenlijk voor? PE-HD #2 voor High-Density Polyethylene, ook wel bekend als HDPE. Het is een thermoplastisch polymeer dat behoort tot de groep van polyethyleen, een materiaal dat bekend staat om zijn flexibiliteit, sterkte en chemische resistentie. PE-HD #2 is een van de meest gebruikte plastics in de wereld en wordt voor veel verschillende doeleinden ingezet.

Eigenschappen van PE-HD #2

PE-HD #2 is een sterk, duurzaam en lichtgewicht materiaal, dat bestand is tegen corrosie, chemicaliën en temperatuurschommelingen. Het is ook 100% recyclebaar en kan daarom meerdere malen hergebruikt worden. PE-HD #2 is niet doorzichtig en heeft een hoge dichtheid, waardoor het zeer geschikt is voor het maken van containers en flessen. Het materiaal is ook bestand tegen UV-straling en kan daardoor goed gebruikt worden voor buitentoepassingen.

Toepassingen van PE-HD #2

PE-HD #2 wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Zo worden er bijvoorbeeld water- en melkflessen van gemaakt, maar ook zeepdispensers, wasmiddelflessen en shampooflessen. Het materiaal wordt ook gebruikt voor het maken van speelgoed, opbergdozen, kratten, kunststof pallets en vuilniszakken. PE-HD #2 is daarnaast geschikt voor het maken van pijpleidingen en vaten voor chemische stoffen.

Recycling van PE-HD #2

Omdat PE-HD #2 een materiaal is dat goed recyclebaar is, wordt het veelvuldig gebruikt in de recyclingindustrie. Het materiaal kan meerdere malen gerecycled worden zonder aan kwaliteit te verliezen. Daardoor wordt het milieu minder belast en kunnen er nieuwe producten worden gemaakt van het gerecyclede materiaal. Het is dus belangrijk om PE-HD #2 te scheiden van ander afval, zodat het gerecycled kan worden.

Conclusie

PE-HD #2 is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat voor veel verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Het is sterk, lichtgewicht en bestand tegen chemicaliën, temperatuurschommelingen en UV-straling. Daarnaast is PE-HD #2 100% recyclebaar, waardoor het materiaal meerdere malen hergebruikt kan worden. Door het scheiden van PE-HD #2 van ander afval, kunnen we bijdragen aan een duurzamere wereld en de recycling van dit materiaal bevorderen.

We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten