Hygienische Pallets

Hygiënische pallets worden onder andere gebruikt voor het vervoer van sommige goederen zoals levensmiddelen. De pallets worden in de farmaceutische industrie ook vaak cleanroom pallets genoemd. Een ander veelvoorkomende hygiënische pallet is de H1 pallet. De H1 pallets wordt veel gebruikt in de levensmiddelenindustrie. Het gaat dan om bedrijven die zich bezig houden met het bereiden, behandelen, verwerken, verpakken, vervoeren en distribueren van voedingsmiddelen of levensmiddelen. Al deze bedrijven moeten zich houden aan de HACCP regels.

Hygiënsiche pallets worden toegepast als er sprake is van een bepaalde mate van hygiëne. Dankzij verschillende eigenschappen van kunststof pallets zijn deze hygiënischer dan houten pallets. In dit artikel zetten we 5 wetenswaardigheden op een rij die aangeven en verklaren waarom kunststof pallets hygiënisch zijn en wat dus de toegevoegde waarde is van het gebruik van hygiënische pallets.

5 DINGEN DIE U MOET WETEN OVER KUNSTSTOF PALLETS EN HYGIËNE

1. ONGEDIERTE KAN ZICH NIET NESTELEN

Het materiaal van kunststof pallets is vlak. Hierdoor kunnen beestjes zich niet nestelen in de pallets. Bij houten pallets kan dit wel gebeuren. Hout heeft van nature een poreuze structuur waarin vocht, vuil en bacteriën kunnen worden opgenomen. Bacteriën, insecten en ander ongedierte zoals het glasaaltje, voelen zich goed thuis in de vochtige poreuze holten tussen de houtvezels. Loopt de temperatuur en vochtigheidsgraad op, groeit het nageslacht dan ook explosief.

Wilt u houten pallets exporteren naar het buitenland, dan is hiervoor eerst een speciale behandeling tegen ongedierte nodig. Dit is verplicht volgens de ISPM15 eisen. Alleen met een certificaat kunnen houten pallets het buitenland binnenkomen. Echter, bij vertraging van de zending, kan het certificaat verlopen. Dit verspilt zowel tijd als kosten. Bij kunststof pallets is deze behandeling niet nodig, waardoor het een stuk eenvoudiger is om de pallets te exporteren.

2. GEEN SPLINTERS

Houten pallets bevatten regelmatig splinters of uitstekende spijkers. Dit zijn verschijnselen die de kans op nestelend vuil en ongedierte vergroten. Met kunststof pallets heeft u vrijwel nooit kans op uitstekende stukken waar vuil of ongedierte zich in kan nestelen. Hierdoor bieden kunststof pallets meer hygiëne.

3. REINIGING IS MAKKELIJK

In tegenstelling tot houten pallets, beschikken kunststof pallets zich volledig over vlakke oppervlaktes. Hierdoor zijn kunststof pallets gemakkelijker te reinigen, waardoor er sprake is van meer hygiëne.

4. HACCP

Kunststof pallets worden vanwege de hygiënische aspecten vaak toegepast bij transport van bedrijven die levensmiddelen produceren en bewerken. Deze bedrijven zijn wettelijk verplicht een HACCP-systeem (Hazard Analysis Critical Control Points) in te voeren en te onderhouden. Dit zijn bijvoorbeeld de volgende sectoren: vlees- en visverwerkende industrie; bejaardentehuizen; ziekenhuizen; gevangenissen; horeca; slagers; groenteboeren; kaasspeciaalzaken; supermarkten; tankstations; sportkantines; en dergelijke waar voedsel wordt verkocht. Deze bedrijven moeten hygiënisch te werk gaan en daarom maken zij meestal gebruik van kunststof pallets.

5. SPECIALE HYGIËNISCHE PALLETS

Er is ook een speciale hygiënische pallet die vaak toegepast wordt in een specifieke HACCP-omgeving. De hygiënische pallets onderscheidt zich van andere pallets doordat deze volledig glad is uitgevoerd. Hiermee wordt aanhechting van vuil en bacteriën zoveel mogelijk voorkomen en is de reiniging een stuk eenvoudiger. Bij andere pallets zijn er toch hoekjes en randjes waar vuil zich misschien naar een tijdje in zou kunnen vastzetten.

Offerteaanvraag
Toegevoegd aan offerteaanvraag
We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten