Hygiënische pallets

Hygiënische pallets worden onder andere gebruikt voor het vervoer van sommige goederen zoals levensmiddelen. De pallets worden in de farmaceutische industrie ook vaak cleanroom pallets genoemd. Een ander veelvoorkomende hygiënische pallet is de H1 pallet. De H1 pallets wordt veel gebruikt in de levensmiddelenindustrie. Het gaat dan om bedrijven die zich bezig houden met het bereiden, behandelen, verwerken, verpakken, vervoeren en distribueren van voedingsmiddelen of levensmiddelen. Al deze bedrijven moeten zich houden aan de HACCP regels.

Helaas
We hebben geen producten kunnen vinden.

Hygiënische pallets worden toegepast als er sprake is van een bepaalde mate van hygiëne. Dankzij verschillende eigenschappen van kunststof pallets zijn deze hygiënischer dan houten pallets. Wat zijn nou echt de grootste voordelen van hygiënisch pallets en wat is de toegevoegde waarde is van het gebruik van hygiënische pallets? De belangrijkste voordelen zijn onderstaand verder toegelicht.

Ongedierte kan zich niet nestelen in hygiënische pallets

Het materiaal van kunststof pallets is vlak. Hierdoor kunnen beestjes zich niet nestelen in de pallets. Bij houten pallets kan dit wel gebeuren. Hout heeft van nature een poreuze structuur waarin vocht, vuil en bacteriën kunnen worden opgenomen. Bacteriën, insecten en ander ongedierte zoals het glasaaltje, voelen zich goed thuis in de vochtige poreuze holten tussen de houtvezels. Loopt de temperatuur en vochtigheidsgraad op, groeit het nageslacht dan ook explosief.

Wilt u houten pallets exporteren naar het buitenland, dan is hiervoor eerst een speciale behandeling tegen ongedierte nodig. Dit is verplicht volgens de ISPM15 eisen. Alleen met een certificaat kunnen houten pallets het buitenland binnenkomen. Echter, bij vertraging van de zending, kan het certificaat verlopen. Dit verspilt zowel tijd als kosten. Bij kunststof pallets is deze behandeling niet nodig, waardoor het een stuk eenvoudiger is om de pallets te exporteren.

Minder kans op splinters en beschadigingen bij hygiënische pallets 

Houten pallets bevatten regelmatig splinters of uitstekende spijkers. Dit vergroot niet alleen de kans op het beschadigen van uw kostbare producten, maar kan ook er ook voor zorgen dat de verpakking kapot gaat en zo de hygiëne in gevaar komt.

Hygiënische pallets zijn nog beter te reinigen

In tegenstelling tot houten pallets, beschikken kunststof pallets over het algemeen over gladde oppervlaktes.  De hygiënische pallets onderscheiden zich van andere kunststof pallets doordat deze volledig glad zijn uitgevoerd. Hiermee wordt aanhechting van vuil en bacteriën zoveel mogelijk voorkomen en is de reiniging een stuk eenvoudiger. Bij andere pallets zijn er toch hoekjes en randjes waar vuil zich misschien naar een tijdje in zou kunnen vastzetten.

Hygiënische pallets en HACCP

Kunststof pallets worden vanwege de hygiënische aspecten vaak toegepast bij transport van bedrijven die levensmiddelen produceren en bewerken. Deze bedrijven zijn wettelijk verplicht een HACCP-systeem (Hazard Analysis Critical Control Points) in te voeren en te onderhouden. Dit zijn bijvoorbeeld de volgende sectoren: vlees- en visverwerkende industrie; bejaardentehuizen; ziekenhuizen; gevangenissen; horeca; slagers; groenteboeren; kaasspeciaalzaken; supermarkten; tankstations; sportkantines; en dergelijke waar voedsel wordt verkocht. Deze bedrijven moeten hygiënisch te werk gaan en daarom maken zij meestal gebruik van kunststof pallets.

Vragen over hygiënische pallets? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over het kiezen of het bestellen van hygiënische pallets of wilt u graag aanvullende informatie ontvangen? Dan kunt u uiteraard bij ons terecht. Onze experts kijken graag mee met uw situatie en proberen u zo goed mogelijk te voorzien van persoonlijk advies. U kunt ons heel gemakkelijk bereiken via de telefoon en e-mail of vul het contactformulier op onze website, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

 

Offerteaanvraag
Toegevoegd aan offerteaanvraag
We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten