gebruikte-pallets-q-pall

3 veel voorkomende soorten gebruikte kunststof pallets

Als u kiest voor kunststof pallets, kiest u automatisch voor duurzaam. Plastic pallets worden namelijk vaak geproduceerd van volledig gerecyclede kunststof, zoals van stevige plastic dopjes van frisdrankflessen. Daarnaast kunt u ook nog de keuze maken om gebruikte kunststof pallets af te nemen. De prijs van gebruikte pallets is vaak erg aantrekkelijk. Daarnaast zijn ze duurzamer dan houten pallets en milieuvriendelijker dan nieuwe kunststof pallets. Er worden namelijk geen nieuwe grondstoffen en energiebronnen voor de productie gebruikt. Ook u kunt kiezen uit diverse modellen. Wat zijn de 3 toepassingen voor gebruikte pallets? 

1. Meermalige pallets

Meermalige pallets (ook wel retourpallets of poolpallets genoemd) maakt Q-Pall van nieuwe plastics (premium lijn) of van gerecyclede plastics (regular lijn) die hierna ook weer volledig recyclebaar zijn. Deze pallet is oersterk en tegelijkertijd veel lichter dan een houten pallet. Ook in verschillende andere opzichten is het voordelig om meermalige pallets te gebruiken. Hoewel de aanschafkosten hoger liggen dan die van eenmalige pallets, is het de investering waard dankzij de langere levensduur en extra kracht. Meermalige pallets zijn in veel uitvoeringen leverbaar en dus ook als gebruikte pallet. Twijfelt u of poolpallets wel aansluiten op het doel dat u voor ogen heeft? Dan helpen onze specialisten u graag verder.

2. CP pallet 

CP pallets staat voor Chemical Pallet. Chemische pallets zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik door de Europese chemische en kunststofindustrie. Het was van groot belang door de enorme verscheidenheid aan pallets die gebruikt werden, dat deze maten werden geharmoniseerd. Vandaag de dag worden chemische pallets niet alleen meer gebruikt in de chemische industrie. De pallets worden ook gebruikt in vele andere industrieën omdat ze net al als de bekende houten europallets, een hoge economische waarde kennen en behouden. Ze worden nu vooral gebruikt voor het verplaatsen van vaten met bepaalde vloeistoffen, zakgoed, octabins en zogenaamde big-bag zakken. Deze zakken worden voornamelijk gebruikt voor het transport van grondstoffen zoals poeders en ander fijn materiaal in korrel- of granulaatvorm. Deze CP pallets zijn dus leverbaar bij de gebruikte pallets in diverse maten.

 

3. Hygiënische pallets

Hygiënische pallets worden ook wel food pallets genoemd. Ze worden gebruikt in branches waar ongedierte, bacteriën en schimmels zeker geen kans mogen krijgen (de zogenaamde HACCP-omgeving). De afwerking van de pallets is zo dat er geen ruimtes en naden zijn waarin vuil zich kan ophopen. Deze pallet is bijzonder geschikt voor de levensmiddelenindustrie. Het gaat dan om bedrijven die zich bezig zijn het bereiden, behandelen, verwerken, verpakken, vervoeren en distribueren van voedingsmiddelen en/of levensmiddelen. De hygiënische pallets van Q-Pall zijn gemaakt van kunststof. Dit materiaal is veel hygiënischer dan hout. Hout is namelijk poreus, waardoor houten pallets een fijn nestje vormen voor ongedierte en insecten. Ook bij de gebruikte pallets heeft u de mogelijkheid om hygiënische pallets te bestellen. Wilt u meer weten over gebruikte pallets voor uw toepassingen? Of heeft u andere vragen met betrekking tot ons assortiment en de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies!

 

We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten