CP Pallets

 

De CP pallets hebben andere kenmerken dan een ‘gewone’ pallet, maar op het eerste gezicht lijken ze precies hetzelfde. Waarom heeft de CP pallet dan een andere benaming en waarin verschilt de CP pallet van de gebruikelijke pallet? Wij leggen het in een paar stappen voor u uit.

Inhoudsopgave

 

Wat zijn CP pallets?

De CP in CP pallets staat voor Chemical Pallets of de Chemische Pallet. Deze pallets worden voornamelijk in de chemische industrie gebruikt. Chemische pallets zijn er in negen verschillende uitvoeringen en oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik door de Europese chemische en kunststofindustrie. Het was van groot belang om de enorme verscheidenheid aan pallets te harmoniseren. Vandaag de dag worden chemische pallets niet alleen meer gebruikt in de chemische industrie, maar ook in vele andere industrieën omdat ze net al als de bekende europallets een hoge economische waarde hebben en behouden.

 

Wat zijn de afmetingen van CP pallets?

De standaard van CP Pallets bestaat uit 9 verschillende modellen. Deze modellen worden aangeduid met CP1 t/m CP9. In onderstaande lijst staan de afmetingen van de verschillende CP pallet modellen aangeduid. Het zal u opvallen dat sommige modellen dezelfde afmetingen hebben. Het verschil zit hem dan in de constructie van de pallet.

Type CP pallets

Afmetingen CP pallets

CP1 pallets
1000 x 1200 mm
CP2 pallets
800 x 1200 mm
CP3 pallets
1140 x 1140 mm
CP4 pallets
1100 x 1300 mm
CP5 pallets
780 x 1140 mm
CP6 pallets
1000 x 1200 mm
CP7 pallets
1100 x 1300 mm
CP8 pallets
1140 x 1140 mm
CP9 pallets
1140 x 1140 mm

 

Waar worden CP pallets vooral voor ingezet?

Voor welke doeleinden worden CP pallets dan precies ingezet? CP pallets worden gebruikt voor het verplaatsen van vaten met bepaalde vloeistoffen, zakgoed, octabins en zogenaamde big-bag zakken. Deze zakken gebruiken ze voor het transport van grondstoffen zoals poeders en ander fijn materiaal in korrel- of granulaatvorm.

Hieronder staan enkele algemeenheden over elk van de CP-uitvoeringen. Toepassing en keuze van de juiste CP pallets kan toch van meer factoren afhankelijk zijn.

CP1 pallet en CP6 pallet:

De CP1 pallets en CP6 pallets gebruikt men voor het vervoer met zakgoed en dozen. De afmeting van beide pallets is 1000 x 1200 mm. Het belangrijkste verschil tussen de CP1 en CP6 pallet is het verschil in onderdek. De CP1 heeft 3 runners. De CP6 wordt door zijn rondlopend onderdek en hierdoor gelijkmatigere verdeling van de lading vaker gebruikt als er gestapeld wordt.

CP3 pallets en CP9 pallets:

De CP3 en CP9 pallets worden voornamelijk gebruikt voor vaten, octabins en bigbags. De afmeting van beide pallets is 1140 x 1140 mm. De CP3 pallet is de versie met 3 onderlatten en de CP9 heeft net als de CP6 weer een rondlopend onderdek.

CP4 pallet en CP7 pallet:

De CP4 en CP7 pallets zijn er voor het vervoer van zakgoed. De afmeting van beide pallets is 1100 x 1300 mm. Ook hier is het verschil tussen de cijfers weer het onderdek waarbij CP4 de uitvoering is met 3 onderlatten. De CP7 pallet heeft daarentegen 6 onderlatten, ook vaak rondloper genoemd.

CP5 pallet

De CP5 pallet wordt met een standaardafmeting van 780 x 1140 mm vaak gebruikt voor het transport in containers.

CP8 pallet

De CP8 pallet is als het gaat om afmeting en onderdek gelijk aan de CP9 pallet, alleen heeft de CP8 pallet in het bovendek een gat waardoor deze pallet kan worden toegepast voor bigbags met onderlossing.

Wilt u meer informatie over CP pallets of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons door een mailtje te sturen naar info@qpall.com of door even te bellen naar 0413-353 111

 

Wat zijn mogelijke alternatieve voor CP pallets?

Zoals aangegeven zijn de CP pallets specifiek voor de chemische industrie. Omdat het hier de "standaard" is zal men ook zoveel mogelijk gebruikmaken van één van de hierboven genoemde type. Nu is het niet zo dat er geen andere kunststof pallets worden toegepast. Bent u dus niet op zoek naar een specifieke CP pallet dan kunt u ook in ons overzicht kijken naar de meest geschikte kunststof pallet voor uw toepassingen.

 

Helaas
We hebben geen producten kunnen vinden.
Offerteaanvraag
Toegevoegd aan offerteaanvraag
We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten