Uitgelicht

Kunststof pallets zijn er in veel afmetingen en uitvoeringen. Hierdoor is het kopen van kunststofpallets een logische keuze, die voortvloeit uit uw wens voor duurzaamheid, kostenefficiëntie en milieutechnische overwegingen. Zeker als u dit doet via een betrouwbare partner zoals Q-Pall. U kunt al uw vragen aan ons kwijt en kunt de plastic pallets direct bij ons of een van onze dealers kopen. Door onze grote voorraad beloven wij u een snelle levering. Of het nu gaat om eenmalige pallets of meermalige pallets, Q-Pall is als marktleider uw partner!

KUNSTSTOF PALLETS KOPEN?

Q-Pall beheerst de gehele keten – productie, distributie en verkoop van kunststof pallets – als geen ander. Hierdoor kunnen we u technische en logistieke condities bieden die ook binnen uw onderneming bijdragen aan een optimale bedrijfsvoering.

HET ASSORTIMENT

Het assortiment kunststof pallets is zo omvangrijk qua typen en uitvoeringen, dat voor elke toepassing de juiste pallet leverbaar is. Hierdoor omvat ons assortiment inmiddels meer dan 150 producten. De plastic pallets zijn in diverse maten en kleuren verkrijgbaar. Aangezien de mogelijkheden zeer groot zijn, kunt u bij het maken van de juiste keuze een beroep doen op de uitgebreide kennis en ervaring van de specialisten van Q-Pall. Bovendien beloven wij door onze zeer grote voorraad een snelle levering.

Kortom: dankzij het uitgebreide assortiment, de jarenlange ervaring en grote voorraad staat Q-Pall garant voor uitstekende kunststof pallets met korte levertijden en een zeer goede service.

SPECIALE PRODUCTEN

Q-Pall heeft een gevarieerd standaardprogramma kunststof pallets. Daarnaast bieden wij ook pallets die gemaakt zijn op basis van klantspecificatie. Zo ontwikkelen wij in samenspraak met onze klanten innovatieve concepten en producten. Hierdoor kunnen onze klanten hun leidende positie realiseren en behouden.

VOORDELEN VAN KUNSTSTOF PALLETS KOPEN

  • Kostenbesparend
  • Minder CO2-uitstoot
  • Duurzame keuze
  • Voorkom risico’s
KOSTENBESPAREND

Wellicht kost het u in eerste instantie meer geld om hetzelfde aantal kunststof als houten pallets aan te schaffen. Maar de keuze voor deze plastic pallets zal u uiteindelijk juist kosten besparen. Kunststof is namelijk duurzamer en gaat dus langer mee. En geld besparen wil toch ieder bedrijf?

MINDER CO2-UITSTOOT

Doordat de pallets lichter zijn dan houten pallets, kunt u ‘netto’ meer laden en dus meer goederen vervoeren voor dezelfde kosten. Anders gezegd: uiteindelijk zal er door het transport van de goederen minder CO2-uitstoot plaatsvinden. Dit houdt ook in dat u minder brandstofkosten heeft voor uw goederenvervoer. Hiermee bespaart uw bedrijf niet alleen geld, maar draagt u ook een steentje bij aan een groenere wereld.

DUURZAME KEUZE

De productie van de plastic pallets is zeer duurzaam, aangezien ze worden geproduceerd en hierna weer volledig kunnen worden gerecycled. Ook hebben de pallets door hun stevigheid een extra lange levensduur. Daarnaast zijn kunststof pallets door hun homogene samenstelling zeer geschikt voor allerlei soorten (weers)omstandigheden. Bij houten varianten bestaat het risico dat ze producten beschadigen door uitstekende splinters. Vanzelfsprekend is dit bij de producten van Q-Pall niet aan de orde.

VOORKOM RISICO’S

Houten pallets moeten behandeld en om de tijd gerepareerd worden, zodat ze kwalitatief goed blijven. Doordat pallets de hele wereld rondreizen, is de kans groot dat er ongedierte en bacteriën in terechtkomen. Daarom hebben veel landen hiervoor strenge regels opgesteld, zodat ziekte- en bacterieverspreiding voorkomen kunnen worden. Door kunststof pallets te kopen, is hier allemaal geen sprake van. U  heeft te allen tijde 100% zekerheid.

DUURZAAMHEID & MILIEUBEWUSTZIJN

Q-Pall beheerst de gehele keten. Van engineering, productie, verkoop, distributie tot aan recycling. Hierdoor bieden we de technische en logistieke condities die ook binnen uw onderneming bijdragen aan een optimale bedrijfsvoering.

INNOVATIE

Q-Pall is een innovatief, vooruitstrevend bedrijf dat zich sinds 2005 richt op de ontwikkelingen en productie van kwalitatief hoogwaardige kunststof pallets. Daarbij streven wij als bedrijf naar flexibiliteit en een globaal netwerk aan dealers. Daarnaast hebben we oog voor het milieu.  Dat van ons en dat van u. Dat ziet u terug in onze duurzame productiemethoden. Innovatie is dan ook een kernwaarde binnen ons bedrijf. Wij investeren in de nieuwste ontwikkelingen en vooruitstrevende werkwijzen. Met het oog op de wereld van morgen en de middelen van vandaag.

RESEARCH EN DEVELOPMENT

De sleutel tot ons – en uw – succes is innovatie en technologische vooruitgang. Om die reden heeft Q-Pall een doortastend team van deskundigen in huis dat research doet naar nieuwe producten om bestaande en nieuwe markten mee te bedienen. Het is onze missie om altijd in beweging te blijven, want beweging is vooruitgang. Door gebruik te maken van interdisciplinaire visies worden onze ideeën concreet gemaakt in vernieuwende producten. Daarbij is duurzaamheid een van de aspecten die we niet uit het oog verliezen.

PRODUCTIE VAN PLASTIC PALLETS

De productie van Q-Pall omvat zowel retourpallets als kunststofpallets voor eenmalig gebruik. Zo heeft u tegenwoordig keuze uit een groot aantal types en uitvoeringen. Daardoor is het wel extra belangrijk om voor elke specifieke toepassing de juiste plastic pallet te kiezen, vanuit economisch oogpunt én voor een vlekkeloos verloop van het logistieke proces. Dat is aan ons wel toevertrouwd. Door een wereldwijd netwerk van dealers en Europese dekking van fabrieken voorziet Q-Pall in lokale productie tegen gunstige kosten. Tegelijkertijd zorgt dit netwerk voor een lagere belasting van het milieu doordat er minder transportkilometers gemaakt worden.

MILIEUBEWUSTZIJN

Bij de keuze van pallets kijkt u eerst naar de toepassing en welke functie hiervoor nodig is. Vervolgens heeft u de keuze tussen een houten pallet of kunststof pallet. Deze keuze hangt steeds vaker samen met milieubewust ondernemen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is inmiddels ook een belangrijk criterium voor bedrijven. Hoe past het gebruik van plastic pallets daarin?

CARBON FOOTPRINT VAN KUNSTSTOFPALLETS

Het milieu is een belangrijk thema. Intussen staat het onderwerp ‘broeikasgassen’ al geruime tijd op de agenda bij veel bedrijven. Doordat we ons steeds meer bewust zijn van onze invloed op het milieu en de klimaatveranderingen die daaruit voortvloeien heeft dit onze absolute aandacht. Daarbij speelt de uitstoot van CO2, van koolstof, een belangrijke rol. Van alle broeikasgassen die de mens uitstoot, is CO2 het belangrijkst. De uitstoot van broeikasgassen is van invloed op het klimaat van de aarde, zowel op het land, in de zee als in de lucht.

Daarom is de CO2-voetafdruk bedacht. Deze ‘carbon footprint’ is een maat voor de uitstoot van CO2 door het gebruik van fossiele brandstoffen in het verkeer, luchtvaart, transport, productie van elektriciteit, verwarming enzovoorts. Ook van kunststof pallets wordt de milieu-impact inzichtelijk gemaakt door de carbon footprint te berekenen. Om te bepalen wat de carbon footprint van een plastic pallet is, worden de kooldioxide equivalenten die nodig zijn voor het vervaardigen van een pallet, uitgedrukt in kilogram (kg CO2 eq.), berekend. De meeste CO2-uitstoot komt voort uit de winning van grondstoffen, transport en de productie van eindfabricaten.

HERGEBRUIK VAN KUNSTSTOF PALLETS IS DUURZAAM

Als MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) een belangrijk onderdeel is in uw bedrijfsvoering, kunt u kiezen voor gebruikte kunststofpallets. Door deze te hergebruiken, worden er zo min mogelijk grondstoffen verspild; een belangrijke overweging bij duurzaam ondernemen. Dat betekent dat de keuze voor de gebruikte kunststof pallet een logische keuze is. Wanneer u plastic producten namelijk hergebruikt, wordt het milieu minder belast. Dit is wellicht iets om over na te denken bij de keuze voor gebruikte pallets. Gebruikte kunststofpallets kunt u kopen in verschillende modellen en varianten. Als de kunststof pallet echt aan het einde van zijn levensduur is, kan deze volledig worden gerecycled. Vervolgens kan de oude pallet weer dienen als grondstof voor nieuwe te produceren kunststof pallets.

We zeggen dan ook niet voor niets bij Q-Pall:

Q-Pall – pallets with a purpose!

Offerteaanvraag
Toegevoegd aan offerteaanvraag
We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten