Pallets-horeca

Pallets voor in de horeca, dit zijn de mogelijkheden

In de horeca worden voedingswaren en andere horecabenodigdheden vervoerd en opgeslagen. Daar waar gekoelde opslag nodig is, wordt dit hopelijk op een juiste manier gedaan. Kasten, stellingen, koelkamers, koelkisten en koelkasten spelen hierbij een belangrijke rol. Maar ook pallets behoren hierbij. Wel zijn de mogelijkheden hierin divers. Hieronder bespreken we de mogelijkheden.

Kunststof pallets versus houten pallets

Van oudsher zijn pallets gemaakt van hout. Maar een houten pallet in de horeca is niet erg gewenst. Het is ruw en er kunnen splinters van afbreken. Om deze reden zijn kunststof pallets bijzonder geschikt voor in de horeca. Het materiaal van de kunststof pallet is namelijk vlak en glad. Hierdoor kan vuil zich niet nestelen in de pallets. In tegenstelling tot houten pallets omdat hout van nature poreus is. Vocht, vuil en bacteriën kunnen eenvoudig achterblijven in de kleine ruimtes. Daarmee is een houten pallet een fijn thuis voor insecten en ander ongedierte. Iets wat zeer ongewenst is in de horeca!

Reinigen van pallets

In de horeca bestaat het risico van lekkende horecabenodigdheden. De pallets waarmee goederen worden vervoerd, of die als opslag dienen, kunnen dan behoorlijk vies worden. Bij een kunststof pallet is dit geen probleem. Deze zijn eenvoudig schoon te maken en niet poreus. Schimmels, bacteriën, insecten en ongedierte blijven niet achter na reiniging. Door ook gebruik te maken van een lekbak voorkomt u, bij een lekkage, dat vloeistoffen een volledige lading vochtig maken. Dit scheelt kostbare schoonmaaktijd. Heeft u een pallet nodig die extra hygiëne biedt? Dan zijn er zelfs speciale hygiënische pallets. Deze zijn bijzonder geschikt in een HACCP-omgeving doordat ze volledig glad zijn uitgevoerd.

Van pallet naar box

Kunststof pallets voor in de horeca kunnen perfect gecombineerd worden met kunststof pallet opzetranden. Door meerdere randen op elkaar te stapelen ontstaat er een box waarvan u de hoogte zelf kunt bepalen. Kwetsbare producten en goederen kunt u zelfs nog beter beschermen door de palletranden te combineren met kunststof kunststof deksels. Zo maakt u eenvoudig een afgesloten doos van uw pallet. De deksels zijn stevig en sluiten perfect af. Zo zijn uw goederen optimaal beschermd tegen beschadigingen.

Freezer spacers

Binnen de horeca wordt veel gewerkt met vriesproducten. Dan zijn freezer spacers een uitkomst en goed te combineren met kunststof pallets. Ze zijn ontwikkeld om vrieskoude temperaturen te weerstaan en het gewicht van de bevroren goederen te verdragen. Dit product heeft verhoogde stukken met gaten, wat het mogelijk maakt om koude lucht tussen de goederen te laten stromen. Dit zodat het voedsel snel en gelijkmatig bevriest. Hierbij maakt het niet uit hoeveel goederen u opslaat.

Opslag van waterflessen 

Vervoerd u regelmatig waterflessen en/of moet u deze opslaan? Dan bieden kunststof waterflessen houders een mooie uitkomst. Deze pallets maken het mogelijk om waterflessen zo efficiënt mogelijk te vervoeren en op te slaan. Hiermee staan de waterflessen stevig en is vallen niet meer van toepassing. Kortom: kunststof pallets kunnen goed gebruikt worden in de horeca voor diverse doeleinden. Wilt u weten welke pallets of andere producten voor u geschikt zijn? Neem dan vrijblijvend  contact  met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.

We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten