Kunststof lekbakken

Kunststof lekbakken zijn een must wanneer u werkt met gevaarlijke of milieuschadelijke stoffen zoals olie en chemicaliën. Deze zijn ideaal om lekken en druppels op te vangen. Ze zijn er in verschillende vormen en soorten, waardoor u altijd de perfecte kunststof lekbak terug kunt vinden, waaronder een lekbak voor een pallet. Bekijk dan ook gerust ons assortiment.

Waarom een kunststof lekbak?

De aanwezigheid van bepaalde stoffen en chemicaliën kan een risico vormen op de werkplaats. Om deze risico’s tegen te gaan zijn er allerlei wetten en regels opgesteld over het veilig werken met deze stoffen. Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven verplicht zijn om met een kunststof lekbak te werken, maar zelf wanneer zij dat niet zijn kan het handig zijn om er toch voor te kiezen. Het voorkomt namelijk niet alleen risico’s, maar zorgt er ook voor dat een lekkende verpakking geen uren aan schoonmaakwerkzaamheden veroorzaakt. Dankzij de lekbak wordt de vloeistof namelijk gewoon opgevangen en is het gemakkelijk op te ruimen.

De juiste kunststof lekbak

Een kunststof lekbak is er in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk dat u de juiste lekbak gebruikt op de juiste plaats. Zo kunt u erop rekenen dat u veilig en volgens de regels werkt. In ons assortiment zijn een drietal verschillende opties opgenomen. Dit zijn de volgende lekbakken:

  • Lekbak met gegalvaniseerd rooster

Deze lekbak is uit kunststof vervaardigd, maar heeft een gegalvaniseerd rooster bovenop. Hier valt eventueel lekkende vloeistof doorheen, maar het grote oppervlak blijft beschikbaar, zodat u er bijvoorbeeld verschillende containers op kunt zetten. De onderkant is uiteraard vormgegeven als een pallet, zodat deze als zodoende gemakkelijk verplaatst en gebruikt kan worden. Deze lekbak weegt 25kg.

  • Lekbak met kunststof rooster

Dit is een compacte lekbak met een kunststof rooster. De lekbak heeft de vorm van een pallet en is zo gemakkelijk in het gebruik. Het voordeel van deze lekbak is dat deze zeer compact en licht is. Hij is namelijk ongeveer even hoog als een gewone pallet en weegt slechts 13kg!

  • Lekbak met opstaande randen

De lekbak met opstaande randen is uiteraard eveneens vormgegeven als pallet zodat u deze gemakkelijk kunt gebruiken. Het voordeel van dit model zit in de opstaande randen. Hierdoor kunt u er bijvoorbeeld losse flessen of jerrycans in plaatsen, waarvan eventueel lekkende vloeistoffen worden opgevangen, zonder dat deze gemakkelijk van de pallet af kunnen vallen. Deze lekbak weegt 28kg.

Bijdragen aan het milieu

Het is voor ons ontzettend belangrijk om rekening te houden met het milieu. Zo werken wij continu aan het verminderen van CO2-uitstoot. Dit doen wij door de matrijzen in plaats van de pallets te verplaatsen, wat leidt tot minder transporten en dus ook minder CO2-uitstoot. Daarnaast staat de reductie van water- en energieverbruik centraal, maar werken we ook aan het reduceren van de hoeveelheid materiaal die we nodig hebben.

Onze grote trots zit echter nog in het hergebruiken van plastic. Maar liefst 98% van onze pallets wordt tegenwoordig geproduceerd uit gerecycled materiaal. Dit maakt van onze producten, waaronder de kunststof lekbak, een hoogwaardig en zeer duurzame keuze!

We staan voor u klaar

Bent u op zoek naar de juiste kunststof lekbak, maar weet u niet zo goed welke het beste bij uw wensen past? Bij Q-Pall helpen we u graag om de beste keuze te maken. U kunt daarvoor gemakkelijk contact opnemen met onze klantenservice, bijvoorbeeld door de chatfunctie onderaan deze pagina. Wilt u meer weten over Q-Pall? Bekijk dan de Q-Pall catalogus, met daarin alle informatie over onze kunststof pallets!

 

Offerteaanvraag
Toegevoegd aan offerteaanvraag
We hebben nog geen zoekresultaten gevonden.
Categorieën
Producten